Intensiv compassion træning workshop

Forskning viser, at compassion reducerer stress, øger fokus og opmærksomhed, skaber pro-social adfærd, øger åbenhed, kreativitet, selvindsigt og optimisme. Desuden øger compassion vores kapacitet til at føle omsorg og en oplevelse af forbundethed med andre – tilstande der forbindes med mental sundhed.

Denne workshop giver på kort sigt forståelse for stress og udbrændthed, og hvordan compassion kan bruges som redskab til at håndtere følelsesmæssig belastning i arbejdet. Du lærer en lille håndfuld virkningsfulde konkrete metoder, som styrker trivsel og giver mentalt overskud i hverdagen. Metoderne gør dig mere opmærksom overfor egen og andres sindsstemning, i stand til at være mere fokuseret og nærværende overfor kolleger og borgere/kunder du servicere, samt giver større forståelse og rummelighed overfor andre.

Hvorfor er det vigtigt

I samfundet generelt og på de danske arbejdspladser ser vi en stress og trivselsudfordring, og særligt indenfor områder hvor arbejdet involverer høj grad af følelsesmæssig belastning. Det er velkendt at høje følelsesmæssige krav i arbejdet kan have konsekvenser for trivsel og mentalt helbred, og føre til søvnproblemer, stress og udbrændthed. Ifølge WHO er udbrændthed et resultat af udsættelse for langvarig arbejdsrelateret stress, der involverer følelsesmæssig udmattelse og mangel på personlig præstation – med store konsekvenser ikke blot for den enkeltes helbred, men også for fagligheden.

Øget compassion gør os mere rolige og imødekommende, mindsker oplevet følelsesmæssigt pres, hjælper os til at holde fokus, og følelsesmæssig balance, samt medvirker til at begrænse selvkritik og bekymring. Det har betydning for vores robusthed, trivsel og arbejdsglæde, vores faglige kompetencer, og ikke mindst vores måde at være sammen på.

Konkret indhold

I workshoppen sættes der fokus på viden om stress og udbrændthed, faktorer og konsekvenser, samt hvad compassion er, hvilken betydning det har, og hvad vi sammen og hver især kan gøre på arbejdspladsen. Der introduceres øvelser som alle kan bruge med det samme.

Workshoppen består af en kort teoretisk indføring samt gennemgang af konkrete øvelser og rationaler/forskning bag. Workshoppen er praksisnær og tager udgangspunkt i deltagernes egne erfaringer.

Vi kommer til at arbejde med:

  • Intro til robusthed og compassion
  • Mindfulness og compassion er hinandens forudsætninger – sådan kommer du i gang
  • Meditation og kontemplativ praksis
  • Fokus og opmærksomhed
  • Self-compassion

Deltagermaterialer

Som en del af workshoppen får du øvelseshæfte, lydfiler med guidede meditationer og som du kan have på din telefon.

Dr. Thupten Jinpa og Ida Rahbek-Hertz under CCT teacher uddannelsen, oktober 2017.

Målgruppe

Compassion træning er relevant for os alle, men særligt for personer med høj følelsesmæssig belastning i arbejdet. Send en henvendelse gennem kontaktformularen for et tilbud om workshoppen på din arbejdsplads.

Varighed og form

Workshoppen er praksisorienteret med interaktive øvelser, kontemplativ praksis og guidede meditationer.

På nuværende tidspunkt udbydes workshoppen kun til grupper af medarbejdere på arbejdspladsen. Er I en gruppe der gerne vil deltage i en compassion workshop, kan vi sagtens se på mulighederne og sende jer et tilbud.

Hvis du søger et kursus, som du som enkeltperson kan tilmelde dig, er der robusthedstræningsprogrammet MRT, som udbydes 4 gange om året i København. Dette er ikke udelukkende et compassion/meditationskursus, men der indgår også både compassion træning og meditation: Du kan læse mere om dette kursus her: https://mentalrobusthed.dk/ydelser/mental-robusthedstraening/ .

Undervisere

Eva Hertz, cand.psych. aut. og Ph.d, stifter af Center for Mental Robusthed. Hun har knap 40-års meditativ praksis og har bl.a. modtaget undervisning af Thupten Jinpa, Geshe Sherab, Stephan Pende, Ailsa Cameron, og gennemført fem retreats i Kopan Monastery, Nepal. Eva har undervist hundredvis af danskere i meditationsteknikker på arbejdspladser, og er uddannet Compassion Teacher (CCT instruktør) fra Compassion Institute (Stanford University).

Meditation er for mig en daglig kilde til glæde og lige så uundværlig som at børste tænder”.

Ida Rahbek-Hertz, Cand.mag. i psykologi og kommunikation, Director, Center for Mental Robusthed, og Senior Compassion Teacher (CCT instruktør) fra Stanford University. Ida har mediteret regelmæssigt i mere end 12 år og har fået undervisning af bl.a. Thupten Jinpa, Geshe Sherab, Stephan Pende, Eve Bengta Lorentzen. Hun har gennemført adskillige kurser og retreats i Danmark og Østrig, samt fem retreats i Kopan Monastery, Nepal.

Meditation er for mig er et åndehul, hvor jeg finder ro og som gør mig mere nærværende og den glade og bedste version af Ida”.

Har du spørgsmål eller ønsker du at tilmelde dig?

Start typing and press Enter to search