Intensiv compassion træning workshop

For mange danskere er arbejdslivet blevet en kilde til stress, angst og udbrændthed. Ifølge WHO er udbrændthed et resultat af udsættelse for langvarig arbejdsrelateret stress og involverer følelsesmæssig udmattelse, de-personalisering og mangel på personlig præstation, med betydelige konsekvenser for vores helbred og vores faglige kompetencer. Mennesker med høj følelsesmæssig belastning i arbejdslivet er i særlig risiko for at udvikle udbrændthed, men det er relevant for alle, fordi mødet med lidelse er en del af vores menneskelige eksistensvilkår.

Vi ved fra forskningen, at høje følelsesmæssige krav i arbejdet kan have alvorlige konsekvenser for helbredet og bl.a. føre til søvnproblemer, stress, udbrændthed, angst og depression – med store konsekvenser ikke blot for den enkelte, men også for fagligheden. Øget compassion gør os mere rolige og imødekommende, mindsker oplevet følelsesmæssigt pres, hjælper os til at holde fokus, og følelsesmæssig balance, samt medvirker til at begrænse selvkritik og bekymring. Det har betydning for vores robusthed, trivsel og arbejdsglæde, vores faglige kompetencer, og ikke mindst vores måde at være sammen på.

Forskning viser, at vi med systematisk træning af compassion kan skabe mere opmærksomhed på – og forståelse for – egne tanker, følelser og adfærd, og derved udvikler vi færdigheder til at relatere til os selv og andres på en sundere måde.

På workshoppen får du indblik i forskning på området, og afprøver forskellige teknikker til at kultivere bæredygtig compassion for dig selv og andre, gennem kontemplativ og meditativ praksis. Workshoppen giver dig inspiration til, hvordan du kan udfolde og bruge compassion i din arbejdsdag og hverdag i øvrigt, samt tid til refleksion og genopladning.

Vi kommer til at arbejde med:

  • Intro til robusthed og compassion
  • Meditation og kontemplativ praksis – at fokusere og fastholde din opmærksomhed
  • Kærlig-venlighed for en elsket person
  • Om at værdsætte egne kvaliteter
  • Self-compassion
  • Empati og compassion
  • Alt det vi deler
  • Aktiv compassion – at udvide cirklen

Dr. Thupten Jinpa og Ida Rahbek-Hertz under CCT teacher uddannelsen, oktober 2017.

Målgruppe

Compassion træning er relevant for os alle, men særligt for personer med høj følelsesmæssig belastning i arbejdet, herunder risiko for vold og trusler, høje krav og forventninger fra borgere, mange forandringer samt det indre pres for at gøre det så godt som muligt.

Varighed og form

De 2 næstkommende Intensive CCT workshops forløber

Fredag 9. september og fredag 25. november 2022 kl. 9-15 i Center for Mental Robusthed, Højbro Plads 6, 1.sal.
Pris: 1.800 kr. som dækker undervisning og frokost på dagen. Der tillægges moms hvis du tilmeldes via din arbejdsplads.

Kurset er praksisorienteret med interaktive øvelser, kontemplativ praksis og guidede meditationer.

Undervisere

Eva Hertz, cand.psych. aut. og Ph.d, stifter af Center for Mental Robusthed. Hun har knap 40-års meditativ praksis og har bl.a. modtaget undervisning af Thupten Jinpa, Geshe Sherab, Stephan Pende, Ailsa Cameron, og gennemført fem retreats i Kopan Monastery, Nepal. Eva har undervist hundredvis af danskere i meditationsteknikker på arbejdspladser, og er uddannet Compassion Teacher (CCT instruktør) fra Compassion Institute (Stanford University).

Meditation er for mig en daglig kilde til glæde og lige så uundværlig som at børste tænder”.

Ida Rahbek-Hertz, Cand.mag. i psykologi og kommunikation, Chefkonsulent i Center for Mental Robusthed, og Senior Compassion Teacher (CCT instruktør) fra Stanford University. Ida har mediteret regelmæssigt i mere end 12 år og har fået undervisning af bl.a. Thupten Jinpa, Geshe Sherab, Stephan Pende, Eve Bengta Lorentzen. Hun har gennemført adskillige kurser og retreats i Danmark og Østrig, samt fem retreats i Kopan Monastery, Nepal.

Meditation er for mig er et åndehul, hvor jeg finder ro og som gør mig mere nærværende og den glade og bedste version af Ida”.

 

Vil du udbyde dette kursus i din egen organisation?

Send en henvendelse gennem kontaktformularen for et tilbud.

Har du spørgsmål eller ønsker du at tilmelde dig?

Start typing and press Enter to search