1 dags workshop om compassiontræning

I en tid med høje krav til præstation og omstillingsparathed oplever flere og flere et øget pres. Arbejdslivet kan blive en kilde til lidelse i form af stress, oplevet meningsløshed og afmagt.

Vi ved fra forskningen, at høje følelsesmæssige krav i arbejdet kan have alvorlige konsekvenser for helbredet og bl.a. føre til søvnproblemer, stress, udbrændthed, angst og depression – med store konsekvenser ikke blot for den enkelte, men også for fagligheden. Øget compassion gør os mere rolige og imødekommende, mindsker oplevet følelsesmæssigt pres, hjælper os til at holde fokus, og følelsesmæssig balance, samt medvirker til at begrænse selvkritik og bekymring. Det har betydning for vores robusthed, trivsel og arbejdsglæde, vores faglige kompetencer, og ikke mindst vores måde at være sammen på.

Forskning viser, at vi med systematisk træning af compassion kan skabe mere opmærksomhed på – og forståelse for – egne tanker, følelser og adfærd, og derved udvikler vi færdigheder til at relatere til os selv og andres på en sundere måde.

På workshoppen får du indblik i forskning på området, og afprøver forskellige teknikker til at kultivere bæredygtig compassion for dig selv og andre, gennem kontemplativ og meditativ praksis. Workshoppen giver dig inspiration til, hvordan du kan udfolde og bruge compassion i din arbejdsdag og hverdag i øvrigt, samt tid til refleksion og genopladning.

Vi kommer til at arbejde med:

  • Intentionssættende øvelser
  • Hvad er kontemplativ praksis
  • Hvad er compassion
  • Hvad er self-compassion
  • Taknemmelighed og meningsfuldhed
  • Åben opmærksomhed
  • Integration af egen praksis

Dr. Thupten Jinpa og Ida Hertz under CCT teacher uddannelsen, oktober 2017.

Målgruppe

Compassiontræning er relevant for os alle, men særligt for personer med høj følelsesmæssig belastning i arbejdet, herunder risiko for vold og trusler, høje krav og forventninger fra borgere, mange forandringer samt det indre pres for at gøre det så godt som muligt.

Pris

1.600 kr.
Hvis du tilmelder dig gennem dit arbejde, tillægges beløbet moms.

Varighed og form

Næstkommende workshop er lørdag den 3. oktober 2020 kl. 9-16

Kurset er praksisorienteret med interaktive øvelser, kontemplativ praksis og guidede meditationer.

Undervisere

Ida Hertz, Cand.mag. i psykologi og kommunikation, Chefkonsulent i Center for Mental Robusthed, og certificeret Compassion Cultivation Teacher (CCT instruktør fra Stanford University). Ida har mediteret regelmæssigt i mere end 10 år og har fået undervisning af bl.a. Thupten Jinpa, Geshe Sherab, Stephan Pende, Eve Bengta Lorentzen. Hun har gennemført adskillige kurser og retreats i Danmark og Østrig, samt fem retreats i Kopan Monastery, Nepal.

Meditation er for mig er et åndehul, hvor jeg finder ro og som gør mig mere nærværende og den glade og bedste version af Ida”.

Eva Hertz, cand.psych. aut. og Ph.d, stifter af Center for Mental Robusthed. Hun har knap 40-års meditativ praksis og har bl.a. modtaget undervisning af Geshe Sherab, Stephan Pende, Ailsa Cameron, og gennemført fem retreats i Kopan Monastery, Nepal.  Eva har undervist hundredvis af danskere i meditationsteknikker på arbejdspladser.

Meditation er for mig en daglig kilde til glæde og lige så uundværlig som at børste tænder”.

 

Vil du udbyde dette kursus i din egen organisation?

Send en henvendelse gennem kontaktformularen for et tilbud.

Har du spørgsmål eller ønsker du at tilmelde dig?

Start typing and press Enter to search