Workshop i compassiontræning

I workshoppen for du forståelse for stress og udbrændthed, og hvordan compassion kan bruges som redskab til at håndtere følelsesmæssig belastning i hverdagen og på arbejdet. Du lærer en håndfuld virkningsfulde konkrete metoder, som styrker trivsel og giver mentalt overskud i hverdagen. Metoderne gør dig mere opmærksom overfor egen og andres sindsstemning, bidrager til større forståelse og rummelighed overfor andre, samt gør dig mere fokuseret og nærværende i nære relationer, og overfor kolleger og borgere/kunder du servicere.

Hvorfor er det vigtigt

I samfundet generelt og på de danske arbejdspladser ser vi en stress og trivselsudfordring, og særligt indenfor områder hvor arbejdet involverer høj grad af følelsesmæssig belastning. Det er velkendt at høje følelsesmæssige krav i arbejdet kan have konsekvenser for trivsel og mentalt helbred, og føre til søvnproblemer, stress og udbrændthed. Ifølge WHO er udbrændthed et resultat af udsættelse for langvarig arbejdsrelateret stress, der involverer følelsesmæssig udmattelse og mangel på personlig præstation.

Forskning viser, at træning i compassion styrker mental sundhed og trivsel, gør os mere rolige og imødekommende, hjælper os til at holde fokus og følelsesmæssig balance, samt mindsker oplevet følelsesmæssigt belastning. Det har betydning for vores robusthed, trivsel og arbejdsglæde, vores faglige kompetencer, og ikke mindst vores måde at være sammen på.

Konkret indhold

I workshoppen sættes der fokus på viden om stress og udbrændthed, faktorer og konsekvenser, samt hvad compassion er, hvilken betydning det har, og hvad vi sammen og hver især kan gøre på arbejdspladsen. Der introduceres øvelser som alle kan bruge med det samme.

Workshoppen består af en kort teoretisk indføring samt gennemgang af konkrete øvelser og rationaler/forskning bag. Workshoppen er praksisnær og tager udgangspunkt i deltagernes egne erfaringer.

Vi kommer til at arbejde med:

  • Intro til robusthed og compassion
  • Mindfulness og compassion er hinandens forudsætninger – sådan kommer du i gang
  • Meditation og kontemplativ praksis
  • Fokus og opmærksomhed
  • Self-compassion

Deltagermaterialer

Som en del af workshoppen får du lydfiler med guidede meditationer i en app til din telefon.

Dr. Thupten Jinpa og Ida Rahbek-Hertz under CCT teacher uddannelsen, oktober 2017.

Målgruppe

Compassion er en kapacitet som er relevant for alle, der ønsker mere fokus og nærhed i relationer til andre mennesker, mindre følelsesmæssig belastning af vanskelige relationer, og mere fokus på egne værdier i daglig livsførelse. Træning i compassion er også særligt relevant i arbejdslivssammenhæng, for personer med høj følelsesmæssig belastning i arbejdet.

Hvis I ønsker workshoppen udbudt på arbejdspladsen, kan den tilpasses mere specifikt til målgruppen.

Varighed og form

Workshoppen udbydes fire gange i efteråret 2024 for privatpersoner:

  • Lørdag 28. september – kl.10.00 – 15.00 inkl. frokostpause
  • Søndag 13. oktober – kl.10.00 – 15.00 inkl. frokostpause
  • Fredag 18. oktober – kl.9.00 – 13.00 inkl. frokostpause
  • Fredag 6. december – kl.9.00  13.00 inkl. frokostpause

Workshoppen er praksisorienteret med interaktive øvelser, kontemplativ praksis og guidede meditationer

Pris og sted

Workshoppen afholdes i MBK Kursuslokaler, Pilestræde 61, København.

Prisen for workshoppen er 1.595 kr. + moms og inkluderer undervisning, materialer, let morgenmad, samt kaffe, te, vand m/u bobler og frugt ad libitum hele dagen. Frokost er ikke inkluderet.

OBS. Workshoppen gennemføres kun ved minimum 10 deltagere.

Undervisere

Ida Rahbek-Hertz, Cand.mag. i psykologi og kommunikation, Director, Center for Mental Robusthed, og Senior Compassion Teacher (CCT instruktør) fra Stanford University. Ida har undervist mere end 8.000 danskere i meditation de sidste 10 år, og har selv mediteret regelmæssigt i mere end 15 år. Hun har selv modtaget undervisning af bl.a. Thupten Jinpa (Dalai Lamas primære translatør), Geshe Sherab, Stephan Pende, og Eve Bengta Lorentzen. Hun har gennemført adskillige kurser og retreats i Danmark og Østrig, samt fem retreats i Kopan Monastery, Nepal.

Meditation er for mig er et åndehul, hvor jeg finder ro og som gør mig mere nærværende og den glade og bedste version af Ida”.

Eva Hertz, cand.psych. aut. og Ph.d, stifter af Center for Mental Robusthed. Hun har knap 40-års meditativ praksis og har bl.a. modtaget undervisning af Thupten Jinpa, Geshe Sherab, Stephan Pende, Ailsa Cameron, og gennemført fem retreats i Kopan Monastery, Nepal. Eva har undervist flere tusind af danskere i meditationsteknikker på arbejdspladser, herunder kampsoldater, og er uddannet Compassion Teacher (CCT instruktør) fra Compassion Institute (Stanford University).

Meditation er for mig en daglig kilde til glæde og lige så uundværlig som at børste tænder”.

Har du spørgsmål eller ønsker du at tilmelde dig?

Start typing and press Enter to search