1-dags workshop om compassiontræning

I en tid med høje krav til præstation og omstillingsparathed oplever flere og flere et øget pres. Arbejdslivet er i stigende grad blevet en kilde til lidelse i form af stress, oplevet meningsløshed og afmagt. Vi er neuralt disponeret for at være opmærksomme på og registrere lidelse når vi møder det, og denne opmærksomhed aktiverer en følelsesmæssig respons og en motivation til at forsøge at afhjælpe lidelsen. Denne iboende styrke kaldes compassion. Vores grad af compassion har betydning for hvor robuste vi er, for vores trivsel og arbejdsglæde, vores faglige kompetencer, og ikke mindst vores måde at være sammen på. Forskning viser, at vi med systematisk træning af compassion kan skabe mere opmærksomhed på – og forståelse for – egne tanker, følelser og adfærd, og derved udvikler vi færdigheder til at relatere til vores egen og andres lidelse.

På workshoppen får du indblik i forskning på området og smagsprøver på, hvordan du kan træne compassion gennem forskellige øvelser, herunder:

  • Hvordan du gennem kontemplativ og meditativ praksis kan kultivere compassion for dig selv og andre
  • Hvordan du kan udfolde og bruge compassion i din arbejdsdag og hverdag i øvrigt
  • Forståelse af forskellen mellem empati og compassion
  • Forståelse for sammenhængen mellem følelsesmæssig belastning og udbrændthed
  • Indblik i forskningen – hvorfor og hvordan virker compassiontræning

Næstkommende workshop om compassiontræning afholdes i Center for Mental Robusthed:

Torsdag den 26. marts 2020. 

Dr. Thupten Jinpa og Ida Hertz under CCT teacher uddannelsen, oktober 2017.

Målgruppe

Compassiontræning er relevant for os alle, men særligt for personer med høj følelsesmæssig belastning i arbejdet, herunder risiko for vold og trusler, høje krav og forventninger fra borgere, mange forandringer samt det indre pres for at gøre det så godt som muligt.

Pris

1.600 kr.
Hvis du tilmelder dig gennem dit arbejde, tillægges beløbet moms.

Varighed og form

Næstkommende workshop om compassiontræning er torsdag den 26. marts 2020.

Workshoppen forløber fra kl.9-16 og er praksisorienteret med interaktive øvelser, kontemplativ praksis og guidede meditationer.

Underviser

Den primære underviser og facilitator på workshoppen er Ida Hertz, som er den ene af tre certificerede Compassion Cultivation Training, CCT-instruktører i Danmark. Ida er uddannet fra Compassion Institute, Stanford University, og har modtaget undervisning fra Founding Faculty og Dr. Thupten Jinpa.

Har du spørgsmål eller ønsker du at tilmelde dig?

Start typing and press Enter to search