I vores travle hverdag er vi optaget af aktiviteter fra morgen til aften. Meditation kan give dig en lille pause.

Sommer retreatet giver dig et pusterum i en travl hverdag – en mulighed for at genfinde indre ro, blive revitaliseret og være i kontakt med dig selv. Retreat betyder, at du trækker dig tilbage fra en hektiske dagligdag for en stund – at du sætter en grænse mellem dig selv og omverdenen. På det to dages sommer retreat får du tid til koncentreret fordybelse, samt mulighed for at arbejde med at styrke din måde at relatere til dig selv og omverdenen, gennem øget forbundethed og compassion.

Kurset henvender sig til dig, der ikke har erfaring med at meditere – og til dig der allerede har egen meditative praksis. Undervisningen foregår som en vekselvirkning mellem refleksionsøvelser, guidede meditationer og teoretisk inspiration fra neurovidenskab omkring hjernen og compassion.

Formål og udbytte

Vores psykiske velvære afhænger især af, hvorvidt vi er i stand til at forholde os neutralt observerende til det der sker, om vi passer på os selv og hvordan vi indgår i nære sociale relationer. Meditation er et særdeles potent redskab til at styrke disse færdigheder.

Formålet med kurset er at inspirere dig i din meditative praksis, hvad enten du er nybegynder eller har erfaring med meditation. På kurset skaber vi rammer for refleksion, fordybelse og giver dig brugbar viden om hjernen. Du får kendskab til forskellige former for meditation og afprøver forskellige teknikker, således at du efterfølgende har et fundament for at fortsætte din egen meditationspraksis.

Indhold

 • Hvorfor meditere? Eksempler fra forskningen
 • Forbindelsen mellem tanker og følelser
 • Tankestrømme og ”tanke-tog” – om hjernens Default Mode Network
 • Brugen af åndedrættet som anker
 • Brugen af kroppen som anker
 • Den indre kritiske stemme og venlighedsmeditation
 • Taknemmelighed og værdsættelse af andres bidrag
 • Forbundethed og compassion

Form

Kurset udgør et samlet forløb over to dage. Undervisningen er oplevelsesbaseret og foregår som en vekselvirkning mellem refleksionsøvelser, guidede meditationer og teoretisk inspiration fra neurovidenskab omkring hjernen og compassion. Man kan meditere siddende på en stol, eller på en pude på gulvet. I Center for Mental Robusthed er der mulighed for begge dele.

Der knyttes teori til hver øvelse, og deltagerne får adgang til lydfiler med guidede meditationer, som kan bruges efterfølgende og understøtte egen meditationspraksis.

Undervisere

Eva Hertz, cand.psych. aut. og Ph.d, stifter af Center for Mental Robusthed. Hun har knap 40-års meditativ praksis og har bl.a. modtaget undervisning af Geshe Sherab, Stephan Pende, Ailsa Cameron, og gennemført fem retreats i Kopan Monastery, Nepal.  Eva har undervist hundredvis af danskere i meditationsteknikker på arbejdspladser.

”Meditation er for mig en daglig kilde til glæde og lige så uundværlig som at børste tænder”.

Ida Hertz, Cand.mag. i psykologi og kommunikation, Chefkonsulent i Center for Mental Robusthed, og certificeret Compassion Educator (CCT instruktør fra Stanford University). Ida har mediteret regelmæssigt i mere end 10 år og har fået undervisning af bl.a. Thupten Jinpa, Geshe Sherab, Stephan Pende, Eve Bengta Lorentzen. Hun har gennemført adskillige kurser og retreats i Danmark og Østrig, samt fem retreats i Kopan Monastery, Nepal.

Meditation er for mig er et åndehul, hvor jeg finder ro og som gør mig mere nærværende og den glade og bedste version af Ida”.

Hvorfor meditere?

De positive virkninger af meditation er belyst i et stort antal videnskabelige undersøgelser. Gennem regelmæssig meditation opnår du bl.a.:

 • Mindre udskillelse af stresshormonerne adrenalin og Kortisol
 • At puls og blodtryk falder, og virkningen holder i timerne efter meditation
 • Øget udskillelse af hormonet serotonin, der blandt andet regulerer vores følelser
 • Øget opmærksomhed
 • Øget koncentration
 • Øget hukommelse
 • Øget empati

På sigt bliver man bedre i stand til at acceptere livets udfordringer og rumme negative tanker og følelser balanceret, så man kan handle konstruktivt og problemløsende, og samlet set øges ens psykologiske velbefindende og trivsel.

Målgruppe

Kurset er for alle, såvel nybegynder som øvede.

Datoer for undervisning

Lørdag den 15. juni kl. 10.00-17.00

Søndag den 16. juni kl. 10.00-16.00

(Retreatet udbydes igen til efteråret 26.-27. oktober)

Pris

2.495 kr. Prisen dækker undervisning, lørdag og søndag, samt undervisningsmaterialer. Tilmelder du dig som virksomhed, tillægges der moms.

Du har mulighed for at spise medbragt madpakke i vores lokaler, eller hente forsyninger på en af de mange omkringliggende caféer.

Forespørgsel og tilmelding via kontaktformularen eller på mobil 40403853.

Kontakt os for tilmelding og spørgsmål

Start typing and press Enter to search