Det stiller store krav til den enkelte leder, at håndtere komplekse betingelser og forventninger, og samtidig trives, holde sig skarp, motiveret og undgå stress. Som leder skal du levere resultater og sikre at opgaverne løses indenfor de givne rammer og vilkår, samt bidrage til at medarbejderne præsterer og fastholder oplevelsen af mening, i en hverdag under konstant forandring. Det kræver mental robusthed. Heldigvis er mental robusthed en psykologisk færdighed, du kan træne.
Forskning har vist, at denne form for træning øger trivsel og arbejdsglæde, samt styrker din performanceevne, målorientering og dit fokus. Derudover virker mental robusthedstræningen stressforebyggende, og forbedrer din innovationsevne.
MRT® for ledere er et 3-dages kursus, der fører dig igennem det forskningsbaserede robusthedstræningsprogram MRT®, målrettet ledere i offentlige og private virksomheder.
Du får ny viden om faktorer der udfordrer trivsel og mentale sundhed, indsigt i robusthedsfaktorer og hensigtsmæssige strategier, samt konkrete evidensbaserede redskaber til at styrke din mentale robusthed, trivsel og evnen til at håndtere ledelsesmæssige udfordringer. Samtidig får du indsigt i, hvordan du gennem din ledelse understøtter psykologisk tryghed, stærkere samarbejdsrelationer, og dine medarbejderes robusthed. Forløbet inkluderer før- og efterlæring, i form af personlighedstest, individuel coaching, en trænings app, samt baggrundslitteratur.
På kurset arbejder vi struktureret med:
Kontakt os hvis du ønsker et forløb for ledere i din egen organisation.
På det 3-dages kursus for ledere får I ny viden om faktorer der udfordrer trivsel, en grundig indføring i mekanismerne bag den psykologiske færdighed mental robusthed, indblik i robusthedsfaktorer og hensigtsmæssige mentale strategier, samt træning i konkrete forskningsbaserede metoder/redskaber, som efterfølgende kan anvendes i hverdagen.
Kurset er et forskningsbaseret mentaltræningsprogram, der omfatter en vekselvirkning mellem forskellige mentale rum:
Undervisningen er praksisnær og inddrager deltagernes erfaringer.
Du lærer metoder til at:
Som leder bliver du bedre til at:
Som en del af kurset får du en videnskabelig funderet personlighedstest (VIA Inventory of Strengths), der giver dig indgående indblik i dine personlige styrker. Testen er tilgængelig online.
Forud for kurset får du tilsendt en omfangsrig personlig styrkeprofil, baseret på din besvarelse, samt en individuel tilbagemelding på denne, i form at en times individuel coachingsession.
Forskning viser nemlig, at vi udvikler os hurtigere og er mere robuste, når vi bygger videre på det stærkeste i os fremfor for at fokusere på vores svagheder. Forskning viser også, at indsigt i egne styrker og aktiv anvendelse øger engagement, oplevet meningsfuldhed, samt styrker motivation og evne til samarbejde i arbejdslivet.
Ledere der kender til egne styrker og aktivt anvender styrkeperspektivet i sin ledelsesstil, er mere robuste, anerkendende og bedre i stand til at mobilisere medarbejdernes stærkeste ressourcer. Styrkeperspektivet er desuden et potent redskab i MUS samtalerne med medarbejderne.
BAGGRUND OG FORMÅL
ROBUSTHEDSFAKTOREN STYRKER
ROBUSTHEDSFAKTOREN SELVREGULERING
Dag 2
ROBUSTHEDSFAKTOREN TÆNKNING OG PROBLEMLØSNING
ROBUSTHEDSFAKTOREN RELATIONER
ROBUSTHEDSFAKTOREN SELVREGULERING - FORTSAT
Dag 3
ROBUSTHEDSFAKTOREN POSITIVE FØLELSER
ROBUSTHEDSFAKTOREN SELVREGULERING- FORTSAT
TRÆNINGSPLANER
Som en del af kurset får du fuld adgang til vores specialudviklede mentaltrænings app ”MRT® – mental robusthedstræning”. Appen indeholder bl.a. viden om mental robusthed, et omfangsrigt øvelsesbibliotek med evidensbaserede mentaltræningsøvelser herunder guidede meditationer, samt mulighed for løbende trivselsmåling.
Appen understøtter forsat træning med redskaberne og fokus på mental robusthed, således at viden og metoder implementeres og fastholdes i hverdagen.
Du får også grundbogen "ROBUST - Lær at mestre modgang" af Eva Hertz, som var den første bog på dansk om resiliens/robusthed hos voksne, der samler såvel teoretisk viden, forskningsmæssig evidens og konkrete øvelser som den enkelte selv kan administrere. Bogen giver et nuanceret indblik i den psykologiske færdighed mental robusthed, og hvad vi selv kan gøre for at passe bedre på vores mentale sundhed. Den præsenterer også et kritisk perspektiv på samfundsdebatten om begrebet robusthed, der ofte misforstås eller misbruges.