Hvad kan vi selv gøre for at skabe mere trivsel og passe bedre på vores mentale sundhed i arbejdslivet?
Få indblik i de mentale færdigheder og ressourcer, der udgør vores mental robusthed.
Få greb om hvordan I hver i sær og i fællesskab holder fokus på det der virker og gør det endnu stærkere.
Mental robusthed er en psykologisk færdighed, der hjælper os til at håndtere udfordringer og stress, samt agere hensigtsmæssigt under pres. Det er muligt at styrke den iboende robusthed intentionelt gennem struktureret mentaltræning. At styrke sin robusthed er en arbejdslivskompetence, der gør os i stand til at holde fokus, træffe gode beslutninger, samarbejde, trives og præstere på optimal vis, og så forebygger robusthedstræning stress.
Øget fokus på præstation, hyppige organisatoriske forandringer, hastig teknologisk udvikling og følelsesmæssig belastning i arbejdet er medvirkende til, at stressreaktioner bliver mere og mere almindelige i såvel offentlige som i private virksomheder. Vi ved, at organisatoriske forandringer, kombineret med et stigende fokus på produktivitet og effektivitet, slider på vores arbejdsglæde og overskud. Det har betydning for vores evne til at håndtere stress og udfordringer, samt vores samarbejdsevner og kapacitet til at rumme hinandens forskelligheder.
Mental robusthed er en afgørende faktor for, at vi kan navigere i en hverdag præget af konstante forandringer og nye tiltag. Og det er muligt at styrke de mentale færdigheder.
Temadagen giver deltagerne ny viden om faktorer der udfordrer trivsel, en indføring i mekanismerne bag den psykologiske færdighed mental robusthed, indblik i de fem overordnede robusthedsfaktorer, samt træning i konkrete forskningsbaserede metoder/redskaber indenfor de fem faktorer, som efterfølgende kan anvendes i hverdagen.
Temadagen omfatter en vekselvirkning mellem korte oplæg (teori), gruppediskussioner, individuelle refleksioner og instruktion i og afprøvning af metoder/redskaber. Undervisningen er praksisnær og inddrager deltagernes erfaringer.
Efter temadagen har deltagerne større indblik i deres: